ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2020-2021

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

 

Εσωτερικος Κανονισμός σχολείου 2020-2021

Κανονισμός σχολείου

 

Το Σχολείο μας

Δείτε το pdf αρχείο

 

ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ERASMUS

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

 

Δελτίο τύπου ΕΕΕΕΚ Ιεράπετρας Erasmus plus 2017

Δελτιο Τύπου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ιεράπετρας – Εrasmus + Ισπανία 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Κινητικότητας του τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus+ 2016, με κωδικό 2016-1-ΕL01-ΚΑ102-022793 από το Ε.E.Ε.ΕΚ. Ιεράπετρας στην Βαλένθια της Ισπανίας από τις 7 έως τις 22 Μαΐου 2017, με τίτλο : Children with special needs, as future professionals, meet Spanish cuisine” (Παιδιά με ειδικές ανάγκες, ως μελλοντικοί επαγγελματίες, γνωρίζουν την Ισπανική κουζίνα).

Χώρα υποδοχής επιλέχθηκε η Ισπανία επειδή διαθέτει κοινωνικές, οικονομικές, εργασιακές δομές, ανάλογες με την χώρα μας, γλώσσα που φωνητικά και γραμματικά μπορούσε να προφερθεί πιο εύκολα από τους μαθητές μας καθώς και κουλτούρα παρόμοια με την Ελληνική. Φορέας υποδοχής επιλέχτηκε ο οργανισμός ESMOVIA που εδρεύει στην Βαλένθια Ισπανίας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει στην υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+. Η θεματική ενότητα που μας ενδιέφερε αφορούσε την Ισπανική κουζίνα.

Στόχοι του προγράμματος:

  • Γνωριμία με την Ισπανική κουζίνα, τα υλικά που χρησιμοποιεί και την ευρύτερη κουλτούρα που την διέπει.
  • Εκπαίδευση στην παρασκευή Ισπανικών πιάτων.
  • Σύγκριση –αναγνώριση κοινών στοιχείων με την Ελληνική παραδοσιακή Μαγειρική (σε σχέση με τον τρόπο, τα υλικά και την φιλοσοφία της Μαγειρικής).
  • Ανάπτυξη πειραματισμού και νεωτερισμού.
  • Ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης και σκέψης στον τομέα της Μαγειρικής.
  • Υιοθέτηση διαπολιτισμικών στοιχείων συμπεριφοράς στη Μαγειρική.
  • Περαιτέρω μάθηση και προώθηση εκμάθησης της Ισπανικής γλώσσας.
  • Παρότρυνση ανάπτυξης της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών (καθώς διακρίνονται από χαμηλή κοινωνικότητα και επικοινωνία).
  • Η συγκεκριμένη κατάρτιση έχει ως απώτερο σκοπό την βελτίωση του επιπέδου των βασικών τους δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων απαραίτητων γνώσεων προκειμένου μετά τις σπουδές τους να έχουν περισσότερα εφόδια για την ανεύρεση εργασίας.

Σε συνεργασία με τον φορέα υποδοχής (ESMOVIA) και με το ειδικευμένο προσωπικό τους πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια πρακτικής για τους μαθητές καθώς και επισκέψεις σε:

-          εκπαιδευτικές μονάδες παρασκευής Ισπανικών πιάτων (ιδιωτικές και μη), -

-          ξενοδοχεία,

-          ξενοδοχειακές μονάδες με προσωπικό ΑμΕΑ,

-          γαστρονομικές σχολές,

-          εστιατόρια,

-          χώροι καλλιεργήσιμων εκτάσεων παραδοσιακών Ισπανικών φυτών,

-          εργοστάσιο παρασκευής του γνωστού γιαουρτιού Danone ,

-          εργοστάσιο παρασκευής σοκολάτας (η γνωστή στην Ισπανία Valor )καθώς

-          διακεκριμένο εργαστήριο αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής.

 

Αποτελέσματα του προγράμματος:

Σε ατομικό επίπεδο:

  • Απόκτηση γνώσεων πάνω σε θέματα Ισπανικής κουζίνας
  • Βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων
  • Αυτενέργεια, δημιουργικότητα και ανακάλυψη μέσω συνεργατικών διεργασιών
  • ‘Έμπνευση και δυνατότητα δημιουργικής έκφρασης με αφορμή τα ερεθίσματα που δέχτηκαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ισπανία σε σχέση με την μαγειρική.

Σε ομαδικό επίπεδο:

  • Εκμάθηση διαμέσου ομαδικής συμμετοχής και αλληλεπίδρασης
  • Δυνατότητα διαχείρισης συμπεριφορών και συναισθημάτων στην ομάδα
  • Ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μέσω της ομάδας

Σε οικογενειακό –κοινωνικό επίπεδο

  • Καλλιέργεια σκέψης και πιο ώριμης συμπεριφοράς μετά την επιστροφή τους από την Βαλένθια.
  • Συνεργασία ως προς την κατεύθυνση αυτονομίας και αυτενέργειας σε σχέση με την συμπεριφορά τους και την προσωπική τους φροντίδα τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο όσον αφορά τα εργαστήρια.
  • Ενίσχυση των διαπροσωπικών τους σχέσεων προβάλλοντας πιο σωστά τον εαυτό τους ως ανερχόμενοι επαγγελματίες.

 

Οι καθηγητές που συμμετείχαν:

  • Χριστοδουλάκης Εμμανουήλ ΠΕ 18-35,
  • Βοσκοπούλη Δέσποινα ΠΕ 30,
  • Φαρμακιώτη Σεβαστή ΠΕ 02.50,
  • Σταυρακάκη Ευαγγέλια 18-12.50

 

Έγκριση νέου προγράμματος Erasmus+ για μαθητές-τριες

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση νέου σχεδίου με τίτλο «Διερευνώντας νέες μεθόδους βιο-καλλιεργειας»

Η χώρα με την οποία θα συνεργαστεί το σχολείο μας είναι η Ιταλία.

 

Το σχολείο μας θα συμμετάσχει στις «Δράσεις για τον εορτασμό για τα 30 χρόνια Erasmus» που διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κρήτης

 

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 4

FacebookTwitterGoogle BookmarksRSS Feed

ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ